Kan ik ondertitels aanpassen?

Ja, het is mogelijk om de ondertiteling op verschillende apparaten aan te passen!

Als je onze films via je webbrowser bekijkt, ga dan hier om de grootte van de ondertitels aan te passen. Let wel dat dit alleen wordt weergegeven wanneer je via je browser kijkt.

Als je op een iOS-apparaat kijkt, kan je je ondertitelingsopties aanpassen via de instellingen van je apparaat. Om dit te doen:

1. Start de Instellingen-app op je iPhone of iPad
2. Druk op Toegankelijkheid
3. In de sectie Horen, tik op Ondertitels & Bijschriften
4. Tik op Stijl om aan te passen hoe gesloten bijschriften werken.

Als je op een Android-toestel kijkt, kan je je ondertitelingsopties aanpassen via de instellingen van je toestel. Houd er rekening mee dat niet alle Android TV-apparaten deze optie hebben. Om dit te doen:

1. Open de Instellingen app van je toestel
2. Tik op Toegankelijkheid en vervolgens op Bijschrift-voorkeuren
3. Tik Bijschriftgrootte en stijl
4. Als je de stijl en kleur voor bijschrifttekst en achtergrond wilt wijzigen, tik op Bijschriftstijl en selecteer de stijl.
5. Om de tekstgrootte te wijzigen, tik op Tekstgrootte en selecteer de tekstgrootte.

Als je kijkt op een LG TV, Samsung TV, Playstation of een ander web-tv-apparaat, kan je je ondertitelingsopties aanpassen op de MUBI-app. Je ondertitels aanpassen op de MUBI-app:

1. Druk op de filmspeler op de richtingsknop omhoog op de afstandsbediening van je TV en de bedieningsbalk verschijnt onderaan het scherm.
2. Druk nogmaals op de richtingsknop omhoog zodat je het pictogram "Audio & Ondertiteling" markeert en selecteer vervolgens deze optie
3. In het menu "Audio & Ondertiteling" kun je de stijl van de ondertitels aanpassen.

Als je op een Roku kijkt, kan je de ondertiteling rechtstreeks in het Roku-menu aanpassen, zie de instructies in het volgende artikel, "Ondertiteling aanpassen".

Er kunnen gevallen zijn waarin films hardgecodeerde ondertitels hebben, wat betekent dat we ze niet kunnen veranderen, en in dat geval zou de aanpassing niet werken, maar dat komt niet vaak voor.